Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας



Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας

          Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Πρυτανικού Συμβουλίου που έγινε την 30η Οκτωβρίου έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

          Ο κύριος Πρύτανης απ’  την πρώτη στιγμή που ανέλαβε μας δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση μισθών.  Να υπενθυμίσουμε βεβαίως πως ο ίδιος είχε δηλώσει, κατά την τελευταία υπογραφή τις εργολαβικής σύμβασης, ότι όποιος εργαζόμενος στις εργολαβίες υποστεί μείωση έστω και ένα ευρώ ο εργολάβος θα τεθεί κατευθείαν έκπτωτος.
Επίσης δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων λέγοντας ότι θα πάμε μαζί μέχρι το τέλος.
          Ακριβώς μετά από δύο εβδομάδες 52 εργαζόμενοι του τεχνικού συνεργείου είναι εκτός Πανεπιστημίου. Οι 52 συνάδελφοι μας είχαν δεχθεί έως 50% μείωση του μισθού τους καθώς και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι απλήρωτοι από τον Ιούλιο.
          Πιθανότητα δε σε δύο εβδομάδες ο κύριος όγκος των εργαζομένων να έχει την ίδια τύχη. Στην άτυπη συνέλευση της Δευτέρας 29-10 δια στόματος του  κ. Αντιπρύτανη κ. Παντή ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να αποδεχθούν μισθούς στα όρια του μνημονίου (δηλ. 486 €), όπως επίσης και λήξη της κατάληψης και αναστολή της απεργίας.
          Από τα παραπάνω λοιπόν είναι φανερή η προσπάθεια συναινετικής λύσης που προτείνει το Πρυτανικό Συμβούλιο για τους εργολαβικούς υπαλλήλους. Συναινετική λύση λοιπόν κατά την άποψη του Πρυτανικού Συμβουλίου είναι η μείωση μισθών και η μη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
          Οι εργαζόμενοι κύριε Πρύτανη δεν μπορούν να ζήσουν με μισθό 500 € (μνημονιακό). Αν μπορείτε εσείς, ζήστε και μη μας πείτε πάλι ότι σας έκοψαν 1000 € από το μισθό σας γιατί οι αμοιβές μας δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές σας.
          Είναι λοιπόν φυσική συνέπεια η συνέχιση των κινητοποιήσεων με μεγαλύτερη ένταση και πάθος προκειμένου να υπάρχει ένα καλύτερο μέλλον για μας και τις οικογένειές μας.
          Και μην μας πείτε κ. Πρύτανη  για την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα διότι εμείς είμαστε οι πρώτοι που τη βιώνουμε, προς απάντηση του ζητήματος που βάζετε όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας σας γνωστοποιούμε ότι: Με την ικανοποίηση των θεσμικών ζητημάτων , για το οποίο αγωνίζονται οι εργαζόμενοι, το ελληνικό δημόσιο θα εξοικονομήσει περίπου 5.000.000 € τα οποία εσείς τα λέγατε στις κατά καιρούς συναντήσεις μας και δεν δεχόμαστε ότι ευθυνόμαστε εμείς για την δυσχερή θέση στην οποία οδηγήθηκε το ΑΠΘ. Οι μόνοι που δεν ευθύνονται γι’ αυτό είναι οι εργαζόμενοι.
          Τέλος  κ. Πρύτανη την ευαισθησία μας  και  την κατανόηση για τη δημόσια δωρεάν παιδεία την δείχνουμε  επί 25 συναπτά έτη διατηρώντας το Πανεπιστήμιο σε άψογη κατάσταση διευκολύνοντας με κάθε τρόπο την εκπαίδευση των φοιτητών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι εργαζόμενοι αντέδρασαν με απεργιακές κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν την θέση εργασίας τους και την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.
          Κύριε Πρύτανη η αγάπη και η προσπάθεια των εργολαβικών εργαζομένων για το Πανεπιστήμιο δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.


Η Επιτροπή Αγώνα Εργολαβικών Υπαλλήλων Α.Π.Θ.     

Blog. Eyauth.blogspot.com
Email.eyauth@gmail.com