Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΠΑΣΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους εργολαβικούς

εργαζόμενους του Α.Π.Θ.

          Μέσα στον κυκεώνα των βαρβάρων και αντιεκπαιδευτικών μέτρων της υβριδιακής Κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗ.ΜΑΡ), που μαστίζουν το Ελληνικό
Πανεπιστήμιο, ήρθε να προστεθεί τον τελευταίο καιρό ακόμη ένα πρόβλημα, απότοκο αυτών των νεοφιλελεύθερων Πολιτικών. Πρόκειται για την πρωτοφανή καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργολαβικών εργαζομένων του Α.Π.Θ.. Οι εργαζόμενοι αυτοί, έχοντας προσφέρει τις υπηρεσίες τους, οι περισσότεροι απ αυτούς για πάνω από 15 χρόνια, στο Ίδρυμα, τώρα καλούνται να υποκύψουν στον εργασιακό μεσαίωνα, που θέλουν να τους επιβάλλουν, απαιτώντας μάλιστα απ’ αυτούς να μην διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους ( οι εργοδότες αξιώνουν από τους εργαζόμενους να μην διεκδικήσουν καν αποζημιώσεις).
          Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του Α.Π.Θ. έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις προκειμένου ν αντιδράσουν σ’ αυτήν την κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα απεργίας τους και στη δεύτερη βδομάδα κατάληψης του κτιρίου διοίκησης του Α.Π.Θ.. Ως ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης αναγνωρίζουμε το δίκαιο των αιτημάτων τους και στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στον αγώνα τους. Οι εργολάβοι οφείλουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους, καθώς οι συμβάσεις έργου, που τόσα χρόνια υπέγραφαν με το Α.Π.Θ., τους έχουν επιφέρει – χάρη στους εργαζόμενους πάντα – τεράστια οικονομικά κέρδη.

·        Καλούμε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας να σταθούν δίπλα στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.
·        Οι εργολάβοι να ικανοποιήσουν άμεσα τα αιτήματα των εργαζομένων.
·        Κανένας εργαζόμενος όμηρος στα χέρια της εργολαβικής αυθαιρεσίας.


ΠΑΣΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ